Vår VD berättar om visionen bakom Selma och om samarbetet med Eida
Selmas VD Joel Sandin Persson berättar om visionen med Selma och om samarbetet med systerbolaget Eida.
Varför har ni lanserat Selma?
Vi som grundat Selma har under många år arbetat eller kommit i kontakt med affärsjuridik från olika perspektiv. Det vi konstaterat är att behovet av rådgivning skiljer sig väsentligt beroende på vilken situation man som kund befinner sig i. Återkommande och mer standardiserade arbetsuppgifter motiverar ett visst arbetssätt och en annan prissättning, än om frågan i stället handlar om särskilda affärshändelser med hög komplexitet och stora ingångsvärden. Selma vill genom sina erbjudanden bättre möta dessa varierande behov.
Vad är det ni ska göra annorlunda?
För det första så kommer Selma erbjuda affärsjuridisk rådgivning till attraktivare priser än sina konkurrenter. Selma kommer därutöver att utmana det traditionella sättet att paketera konsulttjänster inom affärsjuridik. Det har på marknaden för affärsjuridik cementerats arbetssätt som lämpar sig bäst vid rådgivningsuppdrag av stor affärsmässig betydelse för kunden, vilket får till följd att rådgivningen blir resurskrävande och dyr. Att tillhandahålla affärsjuridisk rådgivning på det sättet passar inte när kunden är i behov av rådgivning för mer återkommande och standardiserade arbetsuppgifter. En del i Selmas strategi är därför att, vid sidan av mer traditionella arbetssätt, erbjuda andra samarbetsformer och också andra prismodeller för att bättre möta ett differentierat kundbehov.
Berätta mer om samarbetet med Eida
Eida är en jättespännande satsning! När vi började från ett blankt blad och funderade över hur man som kund skulle vilja konsumera affärsjuridiska tjänster pratade vi mycket om effektiv bolags- och koncernförvaltning. Även om det görs en del satsningar idag är det tydligt att marknaden för affärsjuridik är en utpräglad tjänstemarknad, med få initiativ att utveckla digitala verktyg för kunden att själv ombesörja vissa grundläggande delar av bolagsjuridiken. Många företag är därför utlämnade till manuella processer för att administrera, överblicka och bevaka sin koncern. Även de rådgivare som bolagen anlitar saknar den typen av verktyg. Att den digitala mognadsgraden är låg inom affärsjuridik är något Eida vill ändra på. Med insikter från Selmas rådgivningsverksamhet är vår tro att Eida får de rätta förutsättningarna för att kunna utveckla kvalitativa och ändamålsenliga produkter som underlättar vardagen för såväl bolag som rådgivare.